Du är inne på en gammal version av Skånska Dagbladet. Klicka här för att komma till den nya sajten!

Malmö Garden Show

Av Li Thornell 31 maj 19.37

Nu är den i full gång, Malmö Garden Show! Hela helgen kan du besöka utställningen och växtmarknaden om du inte redan varit där idag, 10-16 är det igång både lördag och söndag.

Jag vill inte lägga upp för många bilder här nu, för jag tycker ju att ni ska bege er dit och uppleva det på plats! Men en bild på min favoritträdgård (bland många fina) får det ändå bli. ÅNYO – en återfunnen trädgård (alltså, bara namnet!), uppbyggd innanför en ram av gamla stolar. Lummig och grön, växter i flera nivåer och med den här fantastiska inramningen. Stolarna kan ju fungera som hyllor, krokar, stöd för klätterväxter, vad man vill egentligen. Eller bara vara fina.

mgs2013

Snart Malmö Garden Show!

Av Li Thornell 26 maj 11.28

På fredag börjar årets Malmö Garden Show, och det ser jag fram emot! Det kommer att vara 17 utställningsträdgårdar varav 6 är balkonger. Förra året regnade det av och till, men det gjorde inte så mycket tyckte jag (kanske eftersom jag lyckades pricka in solskenet, hahaha). Vi får se hur vädret blir i år, men oavsett vilket så tvivlar jag inte en sekund på att utställningen och växtmarknaden kommer att vara väl värda ett besök!

Det här cykelskjulet var min favorit förra året. Det är lätt att vinna mitt hjärta, allt som behövs är gröna tak, vatten och en cykel!

mgs2012

Fåglar…

Av Li Thornell 21 maj 19.53

…är väldigt trevliga. Men de ställer till en hel del oreda i trädgården ibland. Som när de sandbadar i frösådden till exempel. Man kan ju klippa till en bit hönsnät och lägga ut över sådden om det gäller större ytor, men inne mellan andra plantor i rabatten där det är trångt då? Där är det bara krångligt att lägga när tycker jag (och dessutom kan nätet fastna i fröplantorna när de sedan kommit upp), så förra året kom jag på en annan lösning. Kanske la jag upp en bild redan då, men jag hittar den inte nu så jag tog en ny.

P1060741

När träd och buskar beskärs blir det en himla massa pinnar över. De tunnaste som inte duger till växtstöd kan man klippa till i lagom långa bitar och fördela över frösådden. Man slipper fåglar, slipper nät som trasslar och är fult, och får dessutom en markör över var man egentligen slängde ut de där fröna.

P1060754