Du är inne på en gammal version av Skånska Dagbladet. Klicka här för att komma till den nya sajten!

Seger och nederlag

Av Li Thornell 3 augusti 18.14

Varje år den 1 maj är det International Sunflower Guerrilla Gardening Day, och den 9 oktober är det International Tulip Guerrilla Gardening day. De båda dagarna instiftades av Richard Reynolds, guerilla gardening-guru och grundare av guerrillagardening.org.

I år planterade Rebecka solrosor inomhus, som vi sen planterade ut. Själv var jag mitt uppe i en flytt och hann inte riktigt med, det är tur att man kan hjälpas åt!

Nu har den första av solrosorna slagit ut längs staketet vid vår odling, jippi!

 

 

 

Men idag när jag åkte förbi med bussen efter jobbet upptäckte jag något chockerande. Halvsovande som jag var såg jag först bara att det var väldigt fint och rent och rensat där innanför staketet. En halv sekund senare insåg jag vad det innebar – kommunen hade varit där och röjt ALLT. Gräs, ogräs, gerilla-plantering… Det enda som fanns kvar var solrosorna! För genom en ödets nyck hade Rebecka passerat förbi precis under röjningsarbetet och lyckats få dem att spara blommorna längs staketet.

Vad kan man säga? Trist när det händer, men å andra sidan har vi spendrat ganska mycket tid på att ignorera nässlorna (ahem) så nu har vi iallafall lättare att göra ordentliga planteringar!

Följ kommentarer via RSS
3 kommentarer
iréne skriver:

Det var väl bra att någon tog hand om nässlorna!

Li Thornell skriver:

Synd bara att de ”tog hand” om tagetesen och gauran också…

Rebecka skriver:

Den som går förbi får gärna skvätta lite vatten på solrosorna.